DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

16. Bean фестивал

Пети пут заредом на Салашу 137 код Ченеја је одржан „фестивал свих фестивала“ Рогаљ.
Манифестација је осмишљена са циљем да на једном месту окупи организаторе свих туристичких, гастрономских, етно и фолклорних манифестација које се одржавају у Војводини, а гостују и организатори са територије уже Србије. Тако се ове године на овом салашу окупило преко 60 организатора који су свако на свој начин презентовали оно што имају и чиме се поносе.
И ове године уз већ традиционална дешавања која су уобичајена на оваквим сусретима као што су приказ прављења и печења врхунских кобасица, топљења чварака или кувања рибље чорбе, посетиоци су на лицу места могли да виде процес печења ракије или спремања зимнице. Одржан је и традиционални „Bean fest“ такмичење у кувању пасуља. Неке специјалитете као што су палента коју припрема Руслан Шафев из Жабља на оваквим сусретима упознамо и откријемо по први пут.
Bean фестивал је одржан уз ограничен број учесника. Титулу најбољег понела је екипа под називом “Дани веселе машине”. Друго место освојила је екипа “Бачкопаланачке забијачке”, а треће место припало је екипи “Гастро Петровац” из Бачког Петровца.

Оставите одговор