DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

„Vespa“ ponovo u trendu

Novi Sad je prošle nedelje bio domaćin međunarodne manifestacije koja se po prvi put održala u našem gradu. Motivisani činjenicom da je ove godine Novi Sad Evropska prestonica kulture, članovi Vespa kluba organizovali su prvi vespa skup pod nazivom „NS Vespa #1“.

Manifestacija je trajala od 10. do 12. juna , a subota je bila rezervisana za defile ovih italijanskih dvotočkaša. Ovaj događaja okupio je ljubitelje Vespe kako iz Srbije tako i iz regiona – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

Preko 70 učesnika prodefilovalo je Novim Sadom, a polazna tačka defilea bila je Riblja pijaca, zatim je defile nastavio Kejom duž Dunava preko Limana 1, 2, 3 i 4, Bulevarom Evrope do Futoške i Jevrejske ulice, pa mostom Duga do Petrovaradinske tvrđave.

Na tvrđavi su goste dočekali turistički vodiči iz Turističke organizacije Novog Sada i upoznali ih sa istorijatog Grada i Petrovaradinske tvrđave.

Cilj ove manifestacije bio je okupljanje svih zaljubljenika u brend Vespa, ali i promocija Novog Sada kao i Vespa kluba čija je namera da i u budućnosti opet budu grad domaćin Vespa skupova u Evropi.

Petar Arsić, prestavnik Vespa kluba, izjavio je da je u poslednje vreme sve veća popularnost vespi kao skutera koji je prepoznatljiv u celom svetu i Da bi i Novi Sad trebao da ima svoj Vespa klub i Vespa skup kao mnogi gradovi u Evropi. Arsić je pozvao sve ljubitelje vespe da se priključe klubu i budu deo vespa ekipe.

Predvečerje ovog skupa bilo je rezervisano za etno ambijent na Salašu 137 gde su učesnici uživali u bogatoj tradicionalnoj vojdvođanskoj trpezi. Gosti su izrazili oduševljenje organizacijom u nadi da će se Vespa skup uvrstiti u kalendar redovnih letnjih manifestacija Novog Sada.

Izvor: Dunav NS

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.