DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

Србија председавајући Међународном комисијом за заштиту реке Дунав током 2023. године

На заседању Међународне комисије за заштиту реке Дунав (ICPDR) која се одржава у Бечу одлучено је да ће Република Србија бити председавајући Међународном комисијом за заштиту реке Дунав током 2023. године. Председавање је прилика да Република Србија покрене питања од интереса за државу и успостави боље везе преко међународне комисије.

Заседању је присуствовала Ведрана Илић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде која је том приликом истакла да ће се Србија фокусирати на приоритетне области а то су недостатак воде и суше, подземне воде, побољшање података, технологије и комуникација са посебним акцентом на неограничен приступ чистој, безбедној води.

Међународна комисије за заштиту реке Дунав (ICPDR) која се састоји од 14 подунавских земаља потписница Конвенције о заштити реке Дунав (Република Аустрија, Босна и Херцеговина, Република Бугарска, Република Хрватска, Чешка Република, Савезна Република Немачка, Мађарска, Република Молдавија, Румунија, Словачка Република, Република Словенија, Република Србија, Украјина, Црна Гора) и ЕУ.