DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

4. Јесењи планинарски маратон на Фрушкој гори

Овај маратон је замишљен искључиво као СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНА МАНИФЕСТАЦИЈА КОЈА НЕМА ТАКМИЧАРСКИ КАРАКТЕР, јер је нагласак на рекреативној активности која подразумева кретање по шумском, понекад и дивљем, појасу брдовите Фрушке горе.

Време је било веома лепо и пријатно за боравак у природи. Евидентирано је 819 учесника, са испуњеним пријавним листићем за учешће, али како је старт био у 09:00, а нису сви заинтересовани стигли да се пријаве, по процени организатора учествовало је бар још 150-200 људи.
Маратон је био замишљен да учествују и родитељи са децом на стази од 4,1 км. Поред поменуте стазе, у понуди су биле и стазе од 10 км и 25 км, са различитим висинским разликама. Све три стазе су биле пуне људи, јер су у зависности од психо-физичког стања заинтересовани бирали стазе. Најмасовнији одзив је био на 10км.

4. Јесењи маратон је “млађи брат“ великог Фрушкогорског маратона, који ће се наредне године одржати по 42. пут (04-05.05.2019). Потреба за одржавањем Јесењег маратона се родила из жеље да људима који су већ учествовали на пролећном, а ишчекују неку јесењу активност, понудимо нови садржај сличног формата. Само најдужа стаза је замишљена као такмичарска, јер све већи број људи се бави траил трчањем и тражи ту врсту активности.

Оставите одговор