DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

ПОЧИЊЕ ПРОЛЕЋНА САДЊА ЦВЕЋА

У расаднику Градског зеленила почела је припрема 100.000 комада једногодишњег цвећа, које ће почетком јуна  бити посађено на цветним гредицама у граду. Градске тргове и улице красиће Calibrachoe, петуније, затим украсне коприве. Такође, у расаднику се припрема и Osteospermumа. 

Једногодишње цвеће које се тренутно припрема у пластенику, цвета у летњем периоду, а биће посађено почетком јуна у 

цветне гредице широм града и заменити лале које ће са првим знацима пролећа процветати.

Припремној садњи једногодишњег цвећа у пластенику присуствују и ученици Средње школе „Михајло Пупин“којима је ово део практичне наставе.

– Ми током целе године непрекидно радимо на одржавању и унапређењу зеленила у целом граду, како би наш град био зеленији и лепши. Садња новог дрвећа и цвећа је један од најлепших сегмената нашег пословања који доноси бенефите свим грађанима. Нових 100.000 садница цвећа које ћемо посадити, учиниће да наш Нови Сад током пролећа и лета постане још лепши и привлачнији – каже Милош Егић генерални директор Градског зеленила.

Током пролећа на уређењу града ангажован је велики број радника, истичу у Градском зеленилу.

– Сакупља се лишће, дрвеће се третира против болести, инсеката и гљива. Садимо ново дрвеће. Само у јануару и фебруару посадили смо близу 700 садница новог дрвећа. А на разделном острву у улици Народног фронта посадили смо близу 2.500 биљака. Приликом садње користимо компост који се произведе на компостном пољу Градског зеленила. – рекла је Данијела Андрић помоћник директора за одржавање, пројектовање, подизање и производњу зеленила. 

Градско зеленило и током марта наставља с радовима на чишћењу и уређењу травњака и парковског зеленила, као и на заштити дрвећа и шибља од инсеката и болести. 

Јуче је третирано 520 комада дрвећа и 2.190 квадрата шибља у Молинаријевом парку и парку код ОШ „Јован Дучић“ у Петроварадину. Такође леђним атомизерима је третиран Нови парк између Новог насеља и Детелинаре и то 483 комада дрвећа и око 400 квадрата шибља. Данас ће се третирати зеленило на Петроварадинској тврђави.