DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

Futožani u iščekivanju novog bazena

Svedoci smo da se Novi Sad sve više i brže razvija, a kao dokaz toga je sve veći broj gradilišta u gradu i okolnim mestima. Početkom godine počela je izgradnja sportsko – rekreativnog centra sa bazenom u Futogu.

Izgradnja je po prvi put ugovorena po principu „žute knjige“, a to znači istovremeno projektovanje i izgradnja kako bi se što pre završila započeta investicija.

Sadržaj sportskog kompleksa činiće zatvoreni olimpijski bazen, zatvoreni mali dečiji bazen, otvoreni sportski tereni- dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća infrastruktura neophodna za funkcionisanje samog objekta (vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnice, pešačke staze, parkinzi za automobile i autobuse, javno osvetljenje, trafo i ostalo).

Vrednost projekta je 1,76 miliona dinara, a Grad Novi Sad je do sada investirao 400 miliona dinara. Nakon tri meseca od početka gradnje, gradonačelnik Miloš Vučević je obišao radove na gradilištu u Futogu.

Tom prilikom je izjavio da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova i da su izvođači dosta odmakli za ova tri meseca koliko traju radovi.

– To nije ni malo lako, jer je život uvek daleko komplikovaniji od planova. Situacija je veoma nezahvalna imajući u vidu svetsku inflaciju i visoke cene na tržištu. Grad je do sada investirao 400 miliona dinara, a projekat je vredan milijardu i 760 miliona dinara. Trenutno se izvode radovi na podrumu gde će biti tehnički deo, odnosno moderan sistem kontrole kvaliteta i temperature vode. Ovim novim sadržajem, Futog zaista dobija fantastičan sportski kompleks koji ima atletski deo, fudbalski stadion, bazenski kompleks, zatvorenu halu sa terenima, a ugovorili smo i izgradnju šest sportskih terena na otvorenom, kao i nekoliko teretana – istakao je Vučević.

– Drago mi je što imamo snage da u Futogu realizujemo investicije ovakvog nivoa, sadržaje poput ovih nema većina opština. Ovo će biti drugi zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodini, jer jedino za sada postoji na SPENS-u – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Sportski centar sa bazenima bi trebalo da bude završen u decembru 2023. godine, a gradonačelnik veruje da će to biti i ranije jer radovi teku i brže od planiranog.

Spratnos objekta je P+1, u prizemlju će se nalaziti olimpijski i dečiji bazen, svlačionice, koridor za publiku, ulaz za sportiste, kafe bar i ostali prateći sadržaji. 

Na prvom spratu biće smešteni kancelarijski prostor, garderoba, fitnes, teretana, kafe bar, a na prostoru uz južnu fasadu objekta u dužini olimpijskog bazena biće postavljene tribine za gledaoce.

Novina je što će na jednoj strani zatvorenog bazena moći da se otvori krov i leti će biti prijatnije korišćenje bazena.

Izvor: Dunav NS

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.