DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

„INVICTUS CHALLENGE“ на Штранду

Први, од укупно три изазова, у оквиру спортског такмичења „Invictus challenge“ почео је данас на Новосадској плажи „Штранд“.  Такмичење другу годину за редом организује спортско удружење „Invictus NS 021“, уз подршку Града Новог Сада, а присутне на почетку манифестације поздравио је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

– Иако су оваква такмичења изузетно популарна у свету, „Invictus challenge“ је јединствени догађај тог типа код нас и ми га због тога са поносом подржавамо, како посредством Управе за спорт и омладину, тако и логистиком коју пружа ЈКП „Градско зеленило“ – рекао је Огњен Цвјетићанин и додао – Сигуран сам да ће учесници данас показати физичку, али и психичку спремност, брзину, координацију и спретност, а очекујем да се заједно са публиком сви добро забаве.

„Invictus challenge“ је такмичење подељено на три изазова, где се такмичари у различитим терминима, на теренима који се налазе на плажи „Штранд“, Спенсу и на Фрушкој Гори, боре да заврше стазу савладавајући природне и вештачке препреке. У данашњој трци учествује око 300 такмичара који имају задатак да пређу 22 препреке које се налазе на трави, песку и води, односно стази дужине 2,5 километра.

Према речима организатора манифестације Недељка Родића овогодишња стаза на Штранду je дужа, тежа и занимљивија и подразумева ношење џакова, пузање на песку и у води, прескакање зидова, баланс греда, пењање уз конопац за мушкарце, подизање терета за жене, скакања са платформи, прескакање сена и друго.

Циљ манифестације је да такмичар обједини медаљу која се састоји из три дела, а део медаље се осваја након успешно завршеног сваког појединачног изазова. Предвиђено је да се изазов на Спенсу одржи 29. и 30. августа, а на Фрушкој Гори 18. октобра ове године.

Оставите одговор