DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

19. Купусијада одржана у Футогу

„Купусијада“, на којој су се окупили многобројни пољопривредни произвођачи и излагачи свечано је отворена јуче 03. новембра, у Културном центру „Младост“ у Футогу.

„Футошка купусијада“ представља јединствену манифестацију у Србији – по тематици којој је посвећена, месту свога редовног одржавања и богатству могућности коју пружа аутохтона сорта купуса каква се узгаја и прерађује искључиво у Футогу.

Посетиоци могу, уз песму и игру, да уживају у специјалитетима од купуса, обиђу штандове излагача – произвођача традиционалних производа и купе футошки купус по повољним ценама. Чувена сарма од футошког купуса моћи ће да се купи по цени од 80 до 100 динара.

У оквиру КУПУСИЈАДЕ, одржава се и IX Сусрет произвођача традиционалних производа Србије где ће бити представљени производи који су мапирани у оквиру пројекта „Terra Madre Futog“ Slow Food покрета. Циљ ове манифестације је да се осврнемо на дугу традицију чувеног Футошког вашара, који је кроз векове представљао место сусрета различитих култура.

Оставите одговор