DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

Oktober fest po sedmi put u Novom Sadu

U vikendu za nama ljubitelji piva okupljali su se u velikom broju na platou ispred TC Promenada. Razlog je sedmi po redu „Novosadski oktober fest“, a posetioci su mogli da uživaju u pravoj bavarskoj atmosveri.

Fest je tradicionalno počeo otvaranjem velikog pivskog bureta drvenim čekićem, a ovoj ceremoniji prisustvovali su zamenik gradonačelnika Milan Đurić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, kao i direktor Nemačko-srpske privredne komore Aleksander Markus.

Novosađani i ostali gosti mogli su da dožive pravi bavarski duh u velikom pivskom šatoru koji je bio postavljen na platou ispred Promenade. U ponudi se našlo preko sto vrsta piva, raznih vrsta kobasica i neizostavni bavarski pereci.

Za veselu atmosveru bili su zaduženi domaći bendovi, a upriličena su i razna takmičenja. Jedno od najzanimljivijih je dugo držanje punih pivskih krigli gde su snage jednako odmerili i muškarci i žene.

Takmičilo se i u brzom ispijanju piva, a i u vikanju. Nime, za takmičenje je bila postavljena posebna kabina za vikanje gde su takmičari glasno uzvikivali reč „konobar“. Najglasniji takmičar bio je nagrađen vaučerom za besplatno pivo.

Ono što je još bilo besplatno jesu ulaznice na fest. Svi koji su slavili rodjendan na dane kada je fest održavan bili su nagrađeni besplanim ulaznicama koje su dobili u jednoj od kućica na platou.

Novosadski oktober fest odžan je u organizaciji kompanije „Color press group“ uz podršku Grada Novog Sada.

Zamenik gradonačelnika, Milan Đurić, izjavio je da Novi Sad podržava sve manifestacije na kojima se susreću proizvođači i potrošači hrane i pića. Takve manifestacije su uvek posećene jer ljudi vole da upoznaju nove ukuse i podneblja odakle dolaze, i da je to važan segment turističke ponude Novog Sada.

Đurić je naglasio da je Novosadski oktober fest uspeo da zauzme značajnu poziciju u kalendaru događaja u Novom Sadu koji okuplja veliki broj izlagača i privlači pažnju gostiju iz cele Srbije i regiona.

Izvor: Dunav NS

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.