DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА

Поводом божићних празника у организацији Града Новог Сада и Националног парка Фрушка Гора, у петак 6. јануара, на Тргу слободе биће уприличена акција поделе бесплатних бадњака.

Акцији ће присуствовати заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац и представници Националног парка Фрушка Гора.

Из ЈП „Национални парк Фрушка гора“ апелују да се обичај сече бадњака препусти стручним лицима у складу са планским узгојем шума на подручју Националног парка и подсећају да је суштина најрадоснијег хришћанског празника управо у међусобном даривању, разумевању и љубави како једних према другима тако и свих нас према природи и њеној заштити.

Такође у организацији Општине Беочин и ЈП „Националног парка Фрушка гора“, у петак 6. јануара од 10 часова у центру града, код главне аутобуске станице, биће организована подела бесплатних бадњака за грађане.
ЈП „Национални парк Фрушка гора“ у сарадњи са заинтересованим општинама организује ову акцију како би се традиција и обичаји у сусрет обележавању Божића сачували и како би се спречила сеча бадњака у националном парку који је на подручјима ван планског узгоја.

Поред општине Беочин, овој акцији су се придружиле и општине Сремски Карловци, Ириг, Шид, Сремска Митровица, Рума и Инђија.