DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

Град спреман за Дочек 2023. године

Манифестација Дочек, најбољи европски тренд бренд у области културе 2021. године, биће организована шести пут, 31. децембра и 13. јануара, у Новом Саду, најављено у Градској кући.

Како је том приликом истакнуто, кроз спајање визуелне и извођачке уметности, слављење разноликости и стваралаштва, велике перформативне спектакле, атрактивне светлосне и дигиталне форме израза, као и мултимедијалне догађаје, Нови Сад ће на спектакуларан начин ући у нову, 2023. годину.

Блистави умови Милеве Марић и Милутина Миланковића засијаће кроз визуелно дело уметника др Душана Јововића у Музеју Града Новог Сада и Студију М, а Теслина светлосна галерија оживеће Подграђе кроз рад самосталних уметника. У оквиру музичког дела програма, између осталих, 31. децембра наступиће британски трио „Kosheen“, затим састав „Stereo MC’s“, затим један од највећих и најпопуларнијих вокалних састава на свету „Perpetuum Jazzile“, чувени домаћи алтернативни бендови Репетитор, Обојени програм и Монохром, док ће 13. јануара публика имати прилику да чије једног од највећих џез пијаниста данашњице Тиграна Хамасијана, холандску музичку диву иранског порекла Севдализу, инди рок звезде „Shortparis“, виолинисту Лајка Феликса, Констракту и многе друге.

Улаз за програме 31. децембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве је слободан, док ће улазнице по промотивној цени за програме 13. јануара бити доступне од 9. децембра на продајним местима Гигстикса, као и онлајн. Више информација о манифестацији и програму можете пронаћи на сајту https://docekns.rs/