DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

Grad spreman za Doček 2023. godine

Manifestacija Doček, najbolji evropski trend brend u oblasti kulture 2021. godine, biće organizovana šesti put, 31. decembra i 13. januara, u Novom Sadu, najavljeno u Gradskoj kući.

Kako je tom prilikom istaknuto, kroz spajanje vizuelne i izvođačke umetnosti, slavljenje raznolikosti i stvaralaštva, velike performativne spektakle, atraktivne svetlosne i digitalne forme izraza, kao i multimedijalne događaje, Novi Sad će na spektakularan način ući u novu, 2023. godinu.

Blistavi umovi Mileve Marić i Milutina Milankovića zasijaće kroz vizuelno delo umetnika dr Dušana Jovovića u Muzeju Grada Novog Sada i Studiju M, a Teslina svetlosna galerija oživeće Podgrađe kroz rad samostalnih umetnika. U okviru muzičkog dela programa, između ostalih, 31. decembra nastupiće britanski trio „Kosheen“, zatim sastav „Stereo MC’s“, zatim jedan od najvećih i najpopularnijih vokalnih sastava na svetu „Perpetuum Jazzile“, čuveni domaći alternativni bendovi Repetitor, Obojeni program i Monohrom, dok će 13. januara publika imati priliku da čije jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasijana, holandsku muzičku divu iranskog porekla Sevdalizu, indi rok zvezde „Shortparis“, violinistu Lajka Feliksa, Konstraktu i mnoge druge.

Ulaz za programe 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave je slobodan, dok će ulaznice po promotivnoj ceni za programe 13. januara biti dostupne od 9. decembra na prodajnim mestima Gigstiksa, kao i onlajn. Više informacija o manifestaciji i programu možete pronaći na sajtu https://docekns.rs/