DUNAV INFO

Aktuelna dešavanja u Vojvodini

Буковачки маратон

Буковац је мало место на обронцима Фрушке горе на 10-так км од Новог Сада. Од 2003 године ПД „Вилина водица“ из Буковца организује другог викенда септембра месеца манифестацију под називом – БУКОВАЧКИ МАРАТОН. (организатори напомињу да маратон наставља традицију сличне манифестације која је угашена 70-тих година).

Припремљене су четири стазе маратона и то:

  • Стаза за најмлађе од 7 км, која води од Буковца до Вилине водице и назад,
  • Стаза основног маратона која води од Буковца преко Вилине водице, Астала и Бранковог гроба (Стражилово) до Буковца, у дужини од 16 км
  • Стаза средњег маратона, која води од Буковца преко Вилине водице, Астала, поред ТВ торња, манастира Гргетег, Крушедол и Велика Ремета, Бранковог гроба до Буковца, у укупној дужини од 35,2км
  • Стаза великог маратона, која води од Буковца преко Вилине водице, Астала, Иришког венца, манастира Ново Хопово, Старо Хопово, поред ТВ торња, манастира Гргетег, Крушедол и Велика Ремета, Бранковог гроба до Буковца, у укупној дужини од 47,8км.

Све стазе су видно обележене, а на контролним тачкама се налазе контролори који су учесницима оверавали пролазак кроз КТ и пружили сваку другу помоћ.

Сви који су прешли било коју стазу маратона добили су захвалнице.

Најмасовније организована група награђујена је пехаром, а њихово име уписано на велики пехар маратона.

Оставите одговор